vanuit Zwijndrecht e.o. naar dokter in Dordrecht/Rotterdam.

 

 

taxiPro Taxi uit Zwijndrecht heeft een speciale service voor patiënten uit Zwijndrecht, Heerjansdam en Hendrik-Ido-Ambacht die tussen 22.00 en 7.00 uur een taxi nodig hebben om naar de dokter te gaan in Dordrecht.  Bij medische noodzaak kunnen klanten voor deze taxi 's nachts het

mobiele nummer 06 - 2783 4277 bellen.

Dit kan van belang zijn, omdat de Huisartsenpost Drechtsteden en de Spoedeisende Hulp van het Albert Schweitzer ziekenhuis buiten kantooruren alleen geopend zijn op de locatie Dordwijk in het Gezondheidspark Dordrecht.
Deze taxi rijdt tegen het normale dagelijkse tarief. Ook wie al op de locatie Dordwijk aanwezig is en 's nachts terug moet naar een van de genoemde plaatsen, kan deze taxi bellen. 

 

Tot 1 maart 2013 had het Albert Schweitzer ziekenhuis in Zwijndrecht een afzonderlijke Spoedeisende Hulp. Bij de sluiting hiervan, is vanuit de gemeenteraad van Zwijndrecht bij taxi-ondernemers aangedrongen om vervoer te gaan aanbieden naar Dordrecht, voor mensen die geen eigen vervoer hebben. 's Nachts rijden taxibedrijven in Zwijndrecht namelijk niet. 

 

Pro Taxi heeft positief op deze oproep gereageerd. Directeur Bas van Tienderen (foto) geeft aan dat hij dit beschouwt als dienstverlening naar de bevolking van Zwijndrecht en omgeving. De gemeente Zwijndrecht, de Seniorenraad Zwijndrecht en het Albert Schweitzer ziekenhuis hebben afgesproken dat zij in het belang van de patiënten het speciale nummer van Pro Taxi actief vermelden in hun uitingen.

 

Of de taxikosten door de zorgverzekeraar worden vergoed, is afhankelijk van uw individuele polis en voorwaarden. Raadpleeg voor meer informatie uw verzekeraar, of Pro Taxi op (078) 625 97 31. Let op: de nachttaxi is alleen bereikbaar via het mobiele nummer bovenaan in deze tekst. 

 

Voor iedereen in de regio geldt het onderstaande, wanneer u 's avonds, 's nachts of in het weekeinde medische zorg nodig heeft: 

  • Bent u in (of ziet u) een levensbedreigende situatie: bel 112 voor een ambulance.
  • Bent u ziek of heeft u letsel waarvoor geen ambulance hoeft te komen, maar u wilt wel een dokter raadplegen, overleg dan telefonisch met de Huisartsenpost Drechtsteden.
  • Deze is bereikbaar via (078) 654 26 00. De Huisartsenpost zal u nadere instructies geven.
  • De Huisartsenpost verwijst u indien nodig door naar de Spoedeisende Hulp van het ziekenhuis. Zonder verwijzing van de huisarts of Huisartsenpost, kunt u niet terecht bij de Spoedeisende Hulp. De afspraken in de regio zijn zo dat een huisarts altijd de eerste beoordeling verzorgt, tenzij de patiënt per ambulance komt. 

 

De Huisartsenpost Drechtsteden bevindt zich aan de Karel Lotsyweg 10, Dordrecht (in het gebouw van het Albert Schweitzer ziekenhuis).